Gomorra (Brugt)

15,00 kr.

Gomorra (2008)

Instruktør: Matteo Garrone

HandlingGomorrah er baseret på Robert Savianos bestseller "Mafiaen i Napoli", hvis sensationelle afsløringer af den største italienske mafia siden Casa Nostra tvang forfatteren til at gå under jorden af frygt for de mennesker, hvis navne han her havde afsløret. I Gomorra giver den italienske instruktør Matteo Garrone et ikke mindre hjertegribende indblik i hverdagen, som den tager sig ud – både for Camorraen og de mennesker, hvis "almindelige" hverdag er styret af organisationens terrorregime.

     Gennem fem forskellige fortællinger og med en kirurgs præcision beskriver Matteo Garrone her den rå og brutale vold, der ikke blot er et uundgåeligt element i klankrigene og mange berørte italieneres hverdag, men også er et strategisk element i den napolitanske Camorras konstante forsøg på at vogte og udvide deres territorium.
     Don Ciro er "il sottomarino". Som en skygge bevæger han sig rundt i de fattige kvarterer og betaler familierne til fængslede folk, der er direkte associeret med klanen. Han er diskret og udfører sit job uden nogensinde at involvere sig, indtil klan-hierarkiet begynder at give efter, og han, af frygt for sin egen sikkerhed, bliver usikker på, hvem han skal adlyde.
     Totò er blot 13 år, men kan ikke vente på at blive voksen. Fascineret af Camorraen og deres aktiviteter i området melder han sig – til sin mors store bekymring – under deres faner, og efter et brutalt indvielsesritual bliver han en rigtig mand. Men en dag tvinger voldsomme begivenheder ham til at tage et radikalt valg.
     Marco og Ciro er unge og snarere fascineret af "The Godfather" og "Scarface" end af den mafia, de dagligt møder omkring sig. Med ungdommens overmod og en stålsat tro på at de kan erobre hele området, bliver de dog hurtigt et forstyrrende element i klanernes vanlige forretningsgang.
     Roberto er ung og nyuddannet fra universitetet. Ivrig efter at komme i arbejde takker han ja, da Franco tilbyder ham en god, fast hyre inden for giftaffaldsbranchen. Men virkeligheden her bliver hurtigt for meget for den samvittighedsfulde Roberto.
     Pasquale er en talentfuld skrædder på en lille systue, der producerer tøj til haute couture-industrien. Kinesiske konkurrenter giver ham en dag et tilbud, han ikke kan sige nej til. For et ikke uanseeligt beløb skal han over ti aftener lære de kinesiske konkurrenter haute couture-fabrikationens hemmeligheder. Ved at tage imod tilbuddet sætter han dog samtidig sit eget liv på spil.
Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
2002
Produktions Selskab
Warner bros
Spilletid
91 Minutter
Genre
Gys, Splatter, Skræk
Undertekster
Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Censur
Tilladt for Børn over 15 år