En Kvinde i Berlin

15,00 kr.
Anonyma - Ein Frau in Berlin (2008) Tyskland

Instruktør: Max Fäberböck

Handling: I 1945 skrev en ung anonym kvinde dagbog og beskrev krigens sidste måneder i det sønderbombede Berlin. Dagbogen udkom i Tyskland i 2004 og vakte stor debat. Ud over en bestseller blev dagbogen genstand for masser af spekulationer og spørgsmål. Filmen En kvinde i Berlin bygger på bogen af samme navn og giver en hudløs og voldsom beretning om et af krigens hidtil største tabuer om overlevelsesstrategier, ofre og bødler.

Filmen er baseret på den opsigtsvækkende bog "Eine Frau in Berlin", der er skrevet som dagbogsoptegnelser i perioden 20. april til 22. juni 1945. Bogen udkom første gang i Tyskland i 1959 og blev mødt med forargelse og vrede, fordi den blev betragtet som en krænkelse af tyske kvinder. I 2004 blev bogen genudgivet og skabte igen voldsom debat, men denne gang handlede polemikken om, hvem der mon gemte sig bag den skjulte identitet "Anonyma", og hvorvidt bogen kunne betragtes som en værdifuld kilde til et af 2. Verdenskrigs hidtil ukendte kapitler.
     Personen bag "Anonyma" er imidlertid aldrig blevet afsløret, og forfatteren formodes at have ønsket det sådan, eftersom hendes overlevelsesstrategi gik ud på at lægge krop til russiske officerers lyster.

Antal
1
Tilføj til kurv