Det Glemte Sølv (Brugt)

15,00 kr.

Forgotten Silver (1995)

Instruktør: Peter Jackson & Costa Botes

HandlingI 1995 fik den new zealandske instruktør Peter Jackson et tip om nogle gamle filmruller i et skur. Det rislede koldt ned ad ryggen på ham, da han opdagede, at her var tale om en filmskat af uanede dimensioner.

    Sådan begynder denne utrolige historie om en ukendt, men unik filmskaber ved navn Colin McKenzie. Som energikilde til sit første kamera brugte han sin cykel og opfandt ved et uheld det såkaldte "tracking shot". Hans næste kamera blev drevet af et damplokomotiv (!), og i 1908 havde han produceret en rigtig kungfu-film med dialog og lydeffekter, men siden aktørerne snakkede kinesisk, blev den hurtigt glemt...

Forgotten Silver er på trods af sine kun 55 minutter en stor genistreg, og er man blot en smule interesseret i filmhistorie, må man ikke snyde sig selv for denne informative snyde-dokumentar. Den er så snedigt skruet sammen, at masser af tv-seere åd den med hud og hår og blev særdeles fornærmede, da det senere blev afsløret, at det hele var fiktion. Making of-programmet Behind the Bull er således næsten lige så interessant som den totalt usandsynlige og dog troværdige fortælling om Colin McKenzie!

Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Premiere Dato
2002
Produktions Selskab
New Line Cinema
Spilletid
223 Minutter
Genre
Eventyr
Undertekster
dansk