Dark Water (Brugt)

15,00 kr.

Honogurai mizu no soko kara (2002)

Instruktør: Hideo Nakata

Handling: Hideo Nakata, der lavede Ring og Ring 2, bringer os endnu en effektiv gyser i den klassiske japanske stil. Yoshimi flytter ind i en "ny" lejlighed sammen med sin 5-årige datter Ikuku. Yoshimi ligger i skilsmisseforhandlinger med sin mand, og den faldefærdige lejlighed er det eneste, de har råd til. Men kort efter de flytter ind, begynder der at ske mystiske ting. Der kommer mærkelige lyde fra lejligheden over dem, Yoshimi begynder at se syner, og Ikuku opfører sig pludselig mærkeligt. Vandet i lejligheden er heller ikke helt rent, og sommetider virker det slet ikke. Men når det regner, drypper der til gengæld vand ned fra loftet, hvilket resulterer i en misfarvet plet. Gennem filmen bliver pletten langsomt større og stadig mere truende (ja, det kan faktisk godt lade sig gøre at blive bange for en vandskade!). Yoshimi har tidligere haft mentale problemer, og hun begynder at tro, at det hele måske bare foregår i hendes hoved. Men snart går det op for hende, at vandet, der langsomt trænger ind overalt, ikke bare skyldes dårlig vedligeholdelse...


Dark Water minder meget om Ring. Den er dog en del længere om at komme i gang. Det gør ikke så meget, for filmens sidste akt er vanvittig uhyggelig. Jeg vil hellere se en film som denne, der gemmer det bedste til sidst, fremfor en Hollywood-film, der bruger alle sine kræfter på at få én til at springe ud af stolen fra første øjeblik og så glemmer at gemme noget til slutningen.

Den stemningsfulde fotografering får den faldefærdige bygning til at ligne noget fra helvede. Det er bare en gammel slidt bygning, men med Hideo Nakata bag kameraet får den sit eget liv, og det er næsten som om, den langsomt maser sine vægge sammen omkring Yoshimi, mens vandet bare bliver ved med at pible ind alle steder. Man må gribe sig i at råbe til hende: SÅ KOM DOG UD AF DEN BYGNING!

Dark Water vil kede folk, der ikke har tålmodighed til, at der bliver opbygget en god stemning, men er du normalt til japanske gysere som UzumakiKairo eller Ring , så går du bestemt ikke galt i byen. Sluk lyset (hvis du tør) og nyd at blive skræmt til døde.

Antal
1
Tilføj til kurv