Danmarks Film 1940-1949 (5 Film)

75,00 kr.

        Danmarks Film 1940-1949 er et bokssæt der samler 5 af de bedste danske film fra 40'erne. Boksen blev første gang udgivet for en del år tilbage, men har længe været udgået. I september 2021 blev boksen endelig tilgængelig igen.

Indeholder følgende 5 film:

        Bolettes Brudefærd
Sognerådsformand Peter Enevoldsen (Peter Nielsen) er en mægtig mand, der hersker enerådigt i en lille sjællandsk landsby. Her bor også syersken Bolette Jensen (Bodil Ipsen), der er frygtet for sin skarpe tunge. Hun plejer at sige sin mening uden omsvøb, og da sandheden er ilde hørt, er hun ikke særlig afholdt blandt sognets magthavere. Men Bolette har dog også venner. En af dem er "Putkræmmeren" Morten Madsen (Peter Malberg), nabosognets original, der kører rundt med sin hestevogn og handler med æg og fjerkræ.

Alle Går Rundt Og Forelsker Sig
Det er et væddemål, der sætter handlingen i sving. I Central-Teatrets kordamegarderobe opstår der en aften en yderst livlig diskussion mellem den kønne og energiske Mette Madsen og hendes kammerater. Pigerne har som sædvanlig drøftet problemet mænd, og Oda, en flot pige, fuld af sex-appeal, påstår at Mette, der forøvrigt er en glimrende formand for kordamernes organisation, er fuldstændig blottet for "oomph" og slet ikke øver nogen tiltrækning på mænd. Væddemålet bliver indgået, og de tre "ofre", der naturligvis skal være ugifte, vælges efter telefonbogen.

Thummelumsen
I den sjællandske provinsby Gammelkøbing går livet sin vante gang med intriger og sladder. Byens original er Emanuel Thomsen, kaldet Thummelumsen, der driver en lille forretning sammen med sin mor. De spinker og sparer for engang at kunne købe den fædrene gård, Møllegaarden, tilbage. Andre markante skikkelser i byen er den misantropiske toldkontrollør Knagsted, kaldet Livsens Ondskab, og hans idealistiske ven, overlærer Clausen. En lotterigevinst sætter omsider Thomsen i stand til at realisere sin drøm.

De Pokkers Unger
Handlingen foregår i en lejekaserne med skumle baggårde, hvor børnene kun har en ussel tumleplads. Fra morgen til aften hører de kun: Det er forbudt! De bliver ustandselig skældt ud af vrede koner, når de kommer vasketøjet for nær, og de lever i evig krig med ejerens repræsentant, den strenge vicevært Thomsen, der helst ville have hele den larmende flok udryddet med rottegift.

Mordets Melodi
En regnvejrsaften, mellem kl. 17 og 18, sker der en forbrydelse som vækker uhygge i den store by. Den gamle marskandiser Sonja Neie (Anna Henriques Nielsen) findes kvalt i sin butik. Kort tid efter sker der en lignende forbrydelse, og ofret er denne gang en letlevende pige - ved navn Sonja (Tove Grandjean). Kriminalassisten Baunsøe (Peter Nielsen) og Kriminalbetjent Markussen (John Pio), der arbejder med sagen, bliver hurtigt sikre på, at begge mord er begået af samme person, og at der ikke er tale om rovmord.

Antal
1
Tilføj til kurv
Egenskaber
Produktions Selskab
Saga Studio
Undertekster
Dansk for Hørehæmmede