And Starring Pancho Villa as Himself (Brugt)

20,00 kr.

And Starring Pancho Villa as Himself (2003)

Instruktør: Bruce Beresford

HandlingI slutningen af 1913 henvender den mexicanske oprører Pancho Villa sig til den amerikanske filmindustri. Han mangler penge til våben og til mad til sine soldater og deres familier, og han håber derfor, at et af selskaberne i den hurtigt voksende filmindustri vil lave en film om ham og den mexicanske revolution - og betale derefter. Lokkemaden er muligheden for at filme direkte på slagmarken, mens slaget står på, hvilket ingen endnu har gjort på daværende tidspunkt.

Det store filmselskab, Mutual Productions, med bl.a. Charlie Chaplin, Fatty Arbuckle og filminstruktøren D.W. Griffiths på lønningslisten, bider på krogen og sender et filmhold til Mexico under ledelse af den unge Frank Thayer, nevø til selskabets ejer.
Med sig til Mexico har Thayer to kameraer og en kuffert fuld af penge, og nogle uger efter rejser han tilbage til USA med adskillige ruller film, der skildrer Pancho Villa og hans oprøreres indtagelse af byen Ojinaga. Filmen flopper dog fælt i de amerikanske biografer, for den er så realistisk at den virker utroværdig på de uvidende men kritiske amerikanske biografgængere.
Den nyslåede filminstruktør Frank Thayer lader sig dog ikke slå ud af filmens fiasko, for han har tabt sit hjerte til Pancho Villa og hans oprørsbevægelse, og han ser muligheden for at fortælle en historie, der er langt større og langt stærkere end den halve times spillefilm, han har lavet i første omgang; nemlig historien om Pancho Villas utrolige liv.
Eneste forhindring er dog, at filmen vil komme til at vare omkring halvanden time, hvilket er fuldstændigt uhørt, da en spillefilm, på daværende tidspunkt, allerhøjest varede i 30 min. Og så er det i øvrigt også tvivlsomt, om Villa overhovedet har lyst til at være med i filmen.
Det lykkes dog Frank at overbevise sin onkel om at investere i foretagendet, og da Pancho Villa samtidig endnu engang fattes penge, foruden at han er kommet under alvorligt pres fra USA, fordi han også har angrebet amerikanske rigmænd og ranchejere i Mexico, kommer filmen hurtigt igang, og belært af erfaringen fra første film har man denne gang medbragt masser af sminke og kostumer, for at kunne lave en film der passer bedre til det amerikanske biografpublikums forestilling om heltemodige fredsløse og revolutionære. "The Life of General Villa", bliver den første lange spillefilm nogensinde, den bliver en kæmpe succes, gør Pancho Villa og hans sag umådelig populær i USA - og i dag findes der ikke et eneste eksemplar af filmen!

"And Starring Pancho Villa as Himself" er den utrolige historie bag den utrolige historie. Bruce Beresford (Driving Miss Daisy) har instrueret, Eion Bailey (Fight Club og Band of Brothers) er rigtig god og overbevisende i rollen som den unge Frank Thayer, og Antonio Banderas er ualmindeligt fremragende og overbevisende i rollen som Pancho Villa; den fattige bonde, der endte med at blive den mexicanske revolutions største helt, sammensat og kompleks som han var.
Antal
1
Tilføj til kurv