American Hustle (brugt)

15,00 kr.

American Hustle (2013)

Instruktør: David O. Russell

Handling: 

Da småfuskeren Irving Rosenfeld (Christian Bale) støder ind i den smukke Sydney (Amy Adams), på trods af, at han allerede sidder i kloen hos sin unge, krævende kone Rosalyn (Jennifer Lawrence), er det kærlighed ved første blik. Irvings problemer er dog først lige begyndt. Helt slemt bliver det, da han og Sydney falder i en fælde sat af FBI agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper). Richie smider dem dog ikke i fængsel, i stedet overtaler han dem til at bruge deres evner til at hjælpe ham med at fange endnu større fisk.

Instruktøren David O. Russell er endeligt kravlet så langt ud af sin egen mås, at han kan begynde at lave rigtige film. Det har i de sidste par år givet os The Fighter (Oscar til Christian Bale og Melissa Leo) og Silver Linings Playbook (der scorede Jennifer Lawrence en gylden statuette), og nu får vi så American Hustle, der bedst kan beskrives som en Goodfellas-lignende con film / kærlighedshistorie.
     Det ER lidt af en kliche at sige det, men det er den nemmeste måde at bekrive American Hustle.... Den er Goodfellas-agtig. Den har en lækker, elegant, jazzet visuel stil, duellerende voice-overs fra de to hovedroller, samt masser af periode musik og periode tøj. Bare scenen, hvor Cooper og Adams, i deres stiveste 70'er puds, ankommer til festen i slow-motion, til tonerne af Elton Johns "Goodbye Yellow Brick Road", giver et sug i maven. Men i modsætning til The Wolf of Wall Street, hvor det ofte bare føles som om Scorsese har lavet en dårlig kopi af sig selv, så virker American Hustle frisk og levende! Måske fordi den rent faktisk har et hjerte og en sjæl.

I filmens centrum finder vi trekløveret Bale, Adams og Cooper, og lidt ude på sidelinien - reelt 20 år for ung til sin rolle - har vi Lawrence. De fire hovedroller giver den hele armen! Lawrence har stjålet alt opmærksomheden, ikke overraskende, for hun får lov til at give en larmende, opmærksomhedskrævende præstation. Ligeledes er Bradley Cooper en anelse larger-than-life og er ofte mere komisk end realistisk. I virkeligheden tilhører filmen Christian Bale og Amy Adams. De to er tryllebindende at se på. De er filmens føromtalte hjerte.
     Første gang vi ser Bale, hvor han omhyggeligt arrangerer den mest vanvittige hentehår frisure, kan man ikke lade være med at holde med denne vanvittige karakter, og når vi ser, hvordan denne fusker selv er fanget i et net af kvinderne omkring sig, så kan man ikke lade være med at få en ægte sympati for ham. Bale modstår fristelsen til at spille karakteren med store armbevægelser og giver en fantastisk, rørende og subtil præstation. Og Amy Adams... ? Uhadada! Hun har altid været køn at se på, men hun har aldrig været så sexet, fræk, forførende og fantastisk, som hun er her. Samtidigt har hun øjeblikket, hvor hun er fuldstændig nøgen (rolig, jeg mener psykisk), der nærmest knuser éns hjerte.

American Hustle er ofte mere overflade end dybde, men hvad gør det, når jeg sidder med et stort, fedt grin tværet ud over hele ansigtet, mens jeg ser den? Det er en sprudlende, energisk, uimodståelig fortælling. Historien er måske nok en plastik bil fra Japan, men med de skuespillere, den tidsperiode, og det look, ender filmen som en håndbygget luksus sportsvogn.
Lagerinformation: 188
Antal
1
Tilføj til kurv